simple website templates

FAQ

FAQ voor de 'Rondje Om De Kerk Challenge'.

1

Telt het Rondje om de Kerk Challenge mee voor de Long Term NL Challenge?

Ja, maar je moet deze wel afzonderlijk van elkaar ‘updaten’. Beide challenges synchroniseren niet met elkaar.

2

Ik fietste op de gemeentegrens, maar mijn rit telt niet. Hoe kan dat?

Gemeentegrenzen lopen soms over fietspaden en wegen. Daarom kan het zijn dat je de grens onbewust passeert en je rit niet meetelt. In de eerste versies van de challenge werd daardoor je rit afgekeurd en dat vonden we zelf ook best jammer maar dat had te maken met de korte voorbereidingsperiode voor deze challenge. Inmiddels hebben we hier een alternatief voor ontworpen. Rond de gemeentegrens hebben we een 'gedoogzone' aan beide kanten van de gemeentegrens bedacht. Indien je in deze gedoogzone rijdt, wordt je rit niet afgekeurd. Deze gedoogzone is niet breed, minder dan 50 meter dus onze tip blijft wel om de grenzen niet teveel op te zoeken en om van tevoren na te kijken waar de gemeentegrenzen precies lopen.

3

Ik woon in een gemeenterijke omgeving, hoe kan ik mijn rondje vergroten?

Is je eigen gemeente klein en de gemeentes om je heen ook? Dan is er een creatieve oplossing om alsnog een groter rondje te maken. Selecteer een naast gelegen gemeente als ‘thuis-cluster’ om wat grotere gemeentes aan te doen in de tweede schil.

4

Ik woon dichtbij druk bezochte fietsroutes, hoe kan ik mijn rondje aanpassen voor deze challenge?

Sommige gemeentes hebben maar enkele mooie fietsroutes. Er is een creatieve oplossing om alsnog een mooie route fietsen en punten te scoren voor de challenge. Selecteer een naast gelegen gemeente als ‘thuis-cluster’ om rustigere gemeentes aan te doen in de tweede schil om je woongemeente.

5

Mijn woonplaats staat niet in het ‘thuis-cluster’, wat nu?

Het klopt dat je woonplaats niet in de lijst met ‘thuis-clusters’ staat. We werken namelijk op basis van gemeentes. Selecteer daarom de gemeente waar je woont in plaats van je woonplaats. Tenzij je woonplaats ook de naam van je gemeente heeft natuurlijk.

6

Waarom kiezen jullie voor gemeentes en niet voor een bepaalde km straal om mijn startpunt?

Deze challenge is afgeleid van de Long Term NL Challenge. Daarin probeer je in elke Nederlandse gemeente te fietsen aan de hand van je Strava-gegevens. Tijdens de coronacrisis willen we fietsers niet stimuleren naar de andere kant van het land te gaan voor een fietstocht. Vandaar dat deze challenge is ontstaan.

7

Waarom raadt de NTFU niet aan om binnen te fietsen?

Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen we met zijn allen naar buiten om een frisse neus te halen. Dit betekent dat fietsers buiten mogen fietsen. De NTFU kon twee kanten op: afraden om naar buiten te gaan of opvolging geven aan de berichtgeving van het RIVM, maar de fietsrit proberen te beperken.


Afraden om naar buiten te gaan vindt de NTFU ongepast, omdat zij merken dat fietsers toch wel op de fiets stappen. Het RIVM geeft namelijk aan dat dit mag. Als fietsers dus sowieso op de fiets stappen, hebben berichten om dit af te raden geen zin. Waarop zij wel invloed uitoefenen is om richtlijnen mee te geven. Zoals de rit zo lokaal mogelijk te fietsen, niet te lang op pad te gaan, solo te fietsen en geen risico te nemen.

8

Is dit een wedstrijd?

Nee, dit is geen wedstrijd. Dit is een extra stimulans om een frisse neus te halen, maar wel dicht bij huis te blijven en niet te lang en intensief op pad te gaan. Zolang de maatregelen niet worden aangescherpt, kun je punten scoren in deze challenge. Je krijgt een score zodat je die met fietsvrienden kunt delen en motiveren geen lange fietstochten te maken.