simple website templates

FAQ

Algemene informatie vind je ook op de 'info pagina'.

Je eerste resultaat opvragen? Lees de 'hoe werkt het pagina'.

1

Wat is de relatie tussen 'Long term NL challenge' en 'Wielersportbond NTFU/Fietssport'?

'Wielersportbond NTFU' en hun platform ‘Fietssport' werken samen met 'Long term NL challenge'. Ze versterken elkaars initiatieven. 'NTFU' en 'Fietssport' dragen bij in de kosten voor het operationeel houden van de 'Long term NL challenge' site en zorgen daardoor voor borging voor het 'Long term NL challenge' initiatief op de langere termijn. Frank van Moorsel bouwt en onderhoudt de site in zijn vrije tijd en is aanspreekpunt voor dit initiatief. Samen met 'NTFU' en 'Fietssport' wordt de 'road map' voor verdere evolutie van het initiatief ingevuld. 

2

Delen 'Long term NL challenge' en 'NTFU/Fietssport' infrastructuur en servers?

Nee. De 'Long term NL challenge' site draait nog steeds op infrastructuur die los staat van de 'NTFU' en 'Fietssport' sites. Ook de dagelijkse operatie gebeurt afzonderlijk. Verstoringen in de 'Long term NL challenge site' kunnen gemeld worden bij Frank van Moorsel via de 'Contact' functie van deze site. 

3

Waar moet ik 'verstoringen' of 'verbeter suggesties' melden?

Verstoringen en verbeter suggesties kunnen via de 'Contact' functie van deze site gemeld worden bij Frank van Moorsel. Afhankelijk van de aard van de verstoring zal daar in de regel binnen 24 uur op gereageerd worden. Houd er rekening mee dat dit nog steeds een project is wat in de vrije tijd van Frank van Moorsel gerund wordt waardoor reactietijd op verstoringen soms iets langer kan zijn.

4

Delen 'Long term NL challenge' en 'NTFU/Fietssport' informatie?

Nee. Het privacy statement van 'Long term NL challenge' blijft onveranderd en daarin staat dat 'Long term NL challenge' geen informatie deelt met derde partijen. Wellicht dat er in de toekomst intiatieven ontstaan waarbij het delen van informatie tussen beide partijen tot nieuwe mogelijkheden leidt. In dat geval zal het privacy statement aangepast worden en zullen de geregistreerde gebruikers daarvan op de hoogte gesteld worden. Geregistreerde gebruikers kunnen daarop bepalen of het in zijn of haar belang is dat informatie gedeeld wordt en eventueel kiezen voor een opt-out indien delen van informatie niet gewenst is. Van niet geregistreerde gebruikers wordt de informatie per definitie niet gedeeld.

5

Welke informatie slaat 'Long term NL challenge' op?

In het privacy statement staat uitgelegd welke informatie wordt opgeslagen.

6

Wat gebeurt er met de 'donaties'?

De donatie functie is ooit ontstaan om de kosten die Frank van Moorsel maakte voor het operationeel houden van de site en het huren van server capaciteit te delen met de gebruikers van de site. Voor 2019 zijn ongeveer 30% van de kosten die Frank van Moorsel maakte afgedekt via donaties. Vanaf 2020 draagt 'NTFU' substantieel bij in de kosten voor het operationeel houden van de site. De kosten voor het huren van server capaciteit zijn hierdoor afgedekt. Donaties zullen vanaf nu gebruikt worden voor verdere ontwikkeling van de site. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licenties die nodig zijn voor de gebruikte programmeer tools.

7

Waarom duurt het uitrekenen van mijn resultaten soms wat langer?

De 'Long term NL challenge' gebruikt beperkte server capaciteit om de kosten om het intiatief operationeel te houden en gratis ter beschikking te stellen aan gebruikers te beperken. Het uitrekenen van de resultaten is een operatie op de server die anders dan het tonen van een web pagina meer rekenkracht vergt en waarvoor bovendien gegevens nodig zijn van de Strava site. Het ophalen van gedetailleerde GPS data vanuit Strava kost tijd (denk aan minimaal 1 seconde per activiteit) en het matchen van de GPS data met de gemeentekaart kost rekenkracht en daardoor ook enige tijd. Sommige gebruikers hebben duizenden activiteiten in Strava opgeslagen en met name bij een eerste aanmelding zullen de GPS gegevens van al deze activiteiten bekeken worden om de eerste score te bepalen. Als veel nieuwe gebruikers zich op eenzelfde moment aanmelden lopen daardoor de tijden op. De site geeft hiervoor ook een waarschuwing.

8

Kan ik een melding krijgen als het resultaat is uitgerekend?

Ja, als je je email adres registreert krijg je een email met het nieuwe resultaat zodra dat uitgerekend is. Dit voorkomt dat je bij drukte steeds terug moet keren naar de site om te controleren of het nieuwe resultaat er als is.

9

Waarom staat mijn naam niet in de 'Rankings'?

Je naam wordt alleen getoond in de rankings als je je email adres op de site hebt geregisteerd. Dit is zo vastgelegd in het privacy statement waarin uitgelegd wordt welke informatie gedeeld wordt met anderen.

10

Mijn activiteit is niet meegenomen in de berekening van het resultaat, hoe kan dat?

Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen activiteiten doorgerekend en is de nauwkeurigheid van het algoritme bewezen. Toch kan het voorkomen dat een activiteit niet is meegenomen. Grofweg zijn daar in de regel 2 redenen voor. Als eerste kan het zijn dat je als je ritten hebt verwijderd in Strava of op een later tijdstip hebt toegevoegd dit niet opgemerkt wordt de 'normale' synchronisatie functie. Je kunt dit dan herstellen door alle ritten opnieuwe vanuit Strava op te laten halen. Als tweede komt het voor dat het BeNeLux resultaat Belgische activiteiten nog niet bevat. De Nederlandse en Belgische sites zijn gescheiden en om een BeNeLux resultaat te krijgen moet je een synchronisatie op beide sites uitvoeren. Vergeet je bijvoorbeeld een synchronisatie op de Belgische site, dan zullen de Belgische gemeentes van een activiteit nog niet te zien zijn in je BeNeLux resultaat. Die zie je pas na een synchronisatie op de Belgische site. Mocht je er toch van overtuigd zijn dat er een fout in het matchings algoritme zit dan kun je dat natuurlijk melden. Probeer dan wel eerst of de GPX checker wel de betreffende gemeentes kan vinden om vast te stellen dat het probleem inderdaad in het algoritme zit. Houd er ook rekening mee dat ritten langer dan 1500 km en/of met een "elapsed time" (verstreken tijd) van meer dan 100 uur niet doorgerekend kunnen worden (deze ritten hebben zo veel GPS punten en daar kan het huidige rekenprogramma niet goed mee om gaan).

11

De challenge dekt de BeNeLux nu af, komen er nog meer landen bij?

Voorlopig ligt de focus op de BeNeLux landen en te zorgen voor verdere optimalisatie en doorontwikkeling van de sites voor deze landen. In 'proof of concept'  is er wel een 'Frankrijk' versie maar deze wordt in ieder geval voorlopig niet doorontwikkeld omdat het een schier onmogelijke challenge wordt om alle 35.000+ gemeentes van Frankrijk af te tikken. Mocht je desalniettemin graag willen weten welke Franse gemeentes je reeds hebt afgetikt, stuur dan via de 'Contact' functie een bericht. Offline kan dan een overzicht gemaakt worden.

12

Gaat door de samenwerking met 'NTFU' de 'Long term BE challenge verdwijnen?

Nee absoluut niet. De Belgische challenge is integraal onderdeel van de BeNeLux challenge en kent ook vele Nederlandse deelnemers. Alleen al daarom zal de 'Long term BE challenge' gewoon blijven bestaan. Wel zullen nieuwe of verbeterde functies als eerste op de Nederlandse site beschikbaar komen en pas later op de Belgische (vooral omdat het tweetalige karater van de Belgische site zorgt voor een grotere testinspanning).

13

Wat is een cluster?

Clusters zijn geinspireerd op de Veloviewer clusters (lees hier meer info hierover). Een gemeente behoort tot een cluster als deze gemeente en al zijn aangrenzende gemeentes zijn afgevinkt. De grootste groep zo bij elkaar afgevinkte gemeentes vormen je cluster. Je jaar cluster is hetzelfde idee maar dan met de gemeentes die je in een jaar hebt afgevinkt.

14

Wat zijn de Long term Challenge Plus+ uitdagingen?

Dit zijn een aantal kleinere challenges die op zich los staan van de gemeente challenge. Houd er rekening mee dat deze challenges nog niet zijn uitontwikkeld, de onderliggende (geografische) data is niet altijd compleet en nauwkeuring. De doorontwikkeling van deze challenges heeft een vrij lage prioriteit en zal niet voor de wintermaanden hervat worden.